Kies uw categorie:

Borstvoeding warm weer: 5 praktische tips voor hete zomerdagen

Informatie & tips 20 juli, 2021

Hoe zit het met borstvoeding bij warm weer? Wat te doen op hete zomerdagen; bijvoeden, water drinken, voeden op verzoek? Vooral genieten!

Borstvoeding bij warm weer: 5 praktische tips voor hete zomerdagen

Zonnige weer, lekker warm, heerlijk zomers! Maar hoe zit het met het geven van borstvoeding bij warm weer? Wat te doen op hete zomerdagen; bijvoeden, water drinken, voeden op verzoek?

Borstvoeding bij warm weer, wat te doen?

Wanneer de temperatuur in Nederlandse  tropische waarden bereikt, wat betekent dat dan voor jouw borstvoeding? Wij zijn (langdurig) warm weer wellicht niet gewend, maar ook in warme landen krijgen kindjes gewoon borstvoeding, zonder dat ze extra te drinken krijgen. Om de zomerdagen fijn, rustig en optimaal genietend door te komen, delen wij graag tips over het geven van borstvoeding bij warm weer:

– Moet ik mijn kindje extra water geven bij warm weer?

Als het warm is hebben baby’tjes geen extra water nodig. Dit is niet nodig omdat borstvoeding grotendeels uit water bestaat, namelijk rond de 88%. Ook kan het geven van water zelfs averechts werken. Als een baby water drinkt en daardoor minder borstvoeding nodig heeft, kan hij/zij te weinig voedingsstoffen binnen krijgen.

– Voeden op verzoek?

Op warme dagen kan het voor jouw baby prettig zijn om wat extra borstvoeding te krijgen, dat kan een klein slokje tussendoor zijn of je legt je kindje wat vaker uitgebreid aan. Daarom is het nog belangrijker om te voeden op verzoek .

– Houd de luier in de gaten.

Wanneer je baby minder plasluiers heeft, is het raadzaam om vaker de borst aan te bieden.

– Drink zelf voldoende!

Zorg er ook voor dat je zelf voldoende vocht binnen krijgt en dan bij voorkeur water. Het betekent niet dat je zelf veel meer moet gaan drinken, maar op warme dagen is het altijd goed om te hydrateren, zeker wanneer je borstvoeding geeft.

– Bescherming tegen de zon

Vergeet jezelf en je baby niet te beschermen tegen de zon. Smeer je in met zonnebrand, maar let op dat je niet je tepels insmeert. Smeer ook je kindje in met een hoge factor, blijf in de schaduw en denk aan zonnehoedje en/of aangepaste kleding.

Let op jezelf en op je baby’tje en vertrouw op je moederinstinct. Maar bovenal, geniet van het mooie, warme weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Borstvoedingskennis, aanbiedingen en borstvoeding support binnen handbereik